HEROIS GRECS: (RESUM).
DEUS DE L'OLIMP: (RESUM).
FOTOGRAFIES COMENTADES: (DEUS I HEROIS).


EL MITE DE NARCÍS
Un dia una persona va avisar a la familia den Narcís, va dir que mai es reflctis en cap cosa, perquè si no s'anamoraria d'ell mateix.
Doncs el Narcís va anar creixent fins que, un dia caçant despres de corre darrerre d'un cervol li van entrar ganes de veure aigua,i en quell moment es va veure reflectit en el aigua i es va enamorar de si mateix.

external image 300px-Michelangelo_Caravaggio_065.jpg
EL MITE DE FAETON
Un dia Faeton li va demanar alseu pare, si podia portar el carro que portava el seu pare, el seu pari li va dir que era molt dificil, pero al cap i a la fi el va dixar portar, però com el portava masa lluny Zeus al veure li va tirar un llamp avans que destruis tot l'univers.
external image 300px-Moschino_Sturz_des_Phaeton.jpg
EL MITE DE DAFNE
Dafne era una nimfa que era filla del deu del riu Peneu.
Dsprés que Apol·lo, el símbol de la bellesa masculina, es burlés de les fletxes de Cupido va decidir venjar-se, i li va clavar una fletxa amb la punta d'or a Apol·lo perquè s'enamorés de Dafne, i a ella li va clavar una fletxa amb la punta de plom, perquè es tornés insensible a l'amor. Apol·lo, bojament enamorat de Dafne, no parava de perseguir-la, però ella el defugia. Quan Apol·lo estava a punt d'atrapar-la, Dafne li va demanar al seu pare Peneu que li traiés la bellesa, i aquest la va convertir en un llorer. Apol·lo, trist i resignat, va convertir el llorer en el seu símbol, i des d'aleshores sempre porta una corona de llorer.
external image apolo-y-dafne_john-william-waterhouse.jpg
MITE D'ORIO
Un dia un deu va cegar al gegant , i llavors per recuperar la vista es va posar una persona als hmbro ,servia perquè el guies, i un dia el gegant diu vui anar on nèix el sol, i la persona que estava als hombros li va potar llavors el gegant va recuperar la vista.
external image 220px-Uranometria_orion.jpg
L'ORIGEN DEL MON
external image h1142_m.jpgJo diria que no puc esplicar ni comentar gan cosa perque no se si a ser una explosio o si van ser els deus, pero diria que amb aquesta foto o representen amb una gra explosió.
MITE DE POSIDO (DEU DEL MAR)
era déu dels oceans.Solia moure's amb una quàdriga impulsada per dofins. Té el seu equivalent en la mitologia romana en el déu Neptú. Els seus atributs són el cavall i el trident. També se l'anomenava Asfali.
Estava casat amb Amfitrite. La història d'amor entre Posidó i Amfitrite va començar quan Posidó va veure a la Nereida Amfitrite ballar a l'illa deNaxos. Posidó es va enamorar d'ella i li va demanar matrimoni però aquesta li va respondre que no. Amfitrite es va amagar a la serralada de l'Atles però un dofí la va trobar i la va convèncer perquè es casés amb Posidó. Posidó, agraït, va crear la constel·lació del Dofí.
external image 220px-Angelo_Bronzino_048.jpg
DEFINICIONS DE MITE I MITOLOGIA
Mite: Es una persona o deu que es coneix per alguna cosa que s'ha la recordat.
Mitologia:
El trme mite referència a un sistema relativament coherent de mites que es fonamenten una religió o un sistema de creences, o bé un conjunt de relats i personatges que es mantenen a la cultura popular.
NEXAMENT D'AFRODTA
Quan Cronos va tallar els genitals a Urà, gotes de sang caigueren al mar i de les ones fecundades en nasqué la deessa. El vent Zèfir a va portar fins a Xipre, on les Hores la van cuidar. Això la converteix en una divinitat molt antiga, però com que sempre apareix jove, versions posteriors la van fer filla de Zeus i de Dione.
external image 350px-La_naissance_de_V%C3%A9nus.jpgJo aquest tema em va quedar molt clar , ames tambe el vam estudiar a l'esola.
LA INFANTESA DE ZEUS
Fill de Cronos (Saturn en la mitologia romana) i Rea. Té el seu equivalent en la mitologia romana en el déu Júpiter i en l'hindú Indra. Va lluitar contra el seu pare amb el suport de la resta de déus i en derrotar-lo va ocupar el seu tron a l'Olimp.
Estàtua de Zeus
Estàtua de Zeus
Aquet tambe em va quedar molt clar perque tambe el vam estudiar a l'escola.
ELS AMORS DE ZEUS
Va casar-se amb Hera però tingué diferents embolics i fills amb d'altres dones ja fossin divines o mortals i també va mantenir relacions amb algun noiet com Ganimedes. Una de les seves dones era Mnemòsine deesa de la memòria. Amb ella va tenir nou filles, les muses: Euterpe, Terpsícore, Polímnia, Melpòmene, Talia, Cal·líope, Urània, Clio i Èrato. Alguna de les seves conquestes femenines són Alcmena, una mortal anomenada Leda a la qual Zeus va posseir convertit en cigne, o Europa. Per tal d'aconseguir els seus desitjos era capaç de transformar-se en qualsevol animal.
Hera - Meyers.jpg
Hera - Meyers.jpg
Aquet era vastant dificil perque Zeus ha tingut molts amors.